Wandelgroep

Een goede wandeling stelt je lichaam in staat sterker te worden. Lange, stevige wandelingen zijn goed voor je uithoudingsvermogen. Goed wandelen betekent onder andere: rechtop lopen en kleine passen nemen. Onze wandelsessies starten met een warming-up en wat speciale oefeningen, waarna we ‘actief’ gaan wandelen.

Beginnen met wandelen?

Wees niet bang dat je tot last bent omdat je een paar jaar niet hebt gesport. Onthoud: iedereen is ooit beginner geweest. En ook heeft iedereen wel eens ergens last van; de een van de linkerknie, de ander sjouwt teveel kilo’s mee. Het gaat er juist om dat je elkaar helpt, aanmoedigt, inspireert en dat het ook nog eens gezellig is!

Chi-walking

Wij geven ook wandeltraining op basis van het principe van Chi-walking. Hierbij ligt de focus op een goede lichaamshouding, gebaseerd op Tai Chi. Tai Chi is een Chinese vechtkunst waarin mentale en fysieke balans en kracht centraal staan. Chi staat voor levenskracht en Chi-walking leert je om die kracht te gebruiken. Bij Chi-walking is je bekkengebied sterk en zijn je ledematen ontspannen en maak je gebruik van de zwaartekracht in plaats van deze steeds te moeten overwinnen. Chi-walking is geschikt voor beginnende en gevorderde wandelaars en voor alle conditieniveaus.

De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

 

 

Scroll naar boven