Basis hardlopen

Lopen in een groep is gezellig. Je krijgt uitleg en advies van de trainer terwijl je ondertussen nieuwe mensen leert kennen. Een groep motiveert, stimuleert en kan een stok achter de deur zijn.

Bij RunningZeist zijn er groepen voor alle niveaus, wij begeleiden beginnende lopers en gevorderden en alles daartussen. In onze trainingen zorgen we ervoor dat er voor elk niveau loper iets te halen is en zorgen ervoor dat iedereen de training met een voldaan gevoel afsluit.

 

Onze trainingen bestaan altijd uit

  • warming-up
  • loopscholing (aandacht voor looptechniek/longinhoud/kracht/etc)
  • parcours
  • cooling-down

Wij geloven dat je met de juiste opbouw en techniek en een beetje mentaliteit tot grootse prestaties in staat bent!

Beginnen met hardlopen?

Wees niet bang dat je tot last bent omdat je een paar jaar niet hebt gesport. Onthoud: iedereen is ooit beginner geweest. En ook heeft iedereen wel eens ergens last van; de een van de linkerknie, de ander sjouwt teveel kilo’s mee. Het gaat er juist om dat je elkaar helpt, aanmoedigt, inspireert en dat het ook nog eens gezellig is!

In onze groepen is er volop aandacht voor stijl en techniek. Bovendien is naar onze mening continuïteit belangrijker dan snelheid.

Veel beginnende lopers ervaren klachten. Bekend is dat 60 procent van de startende lopers al snel weer stopt. Dit niet omdat de conditie niet wil verbeteren, maar juist omdat er pijntjes of blessures ontstaan. Pijn aan knie, achillespees of elders zorgen ervoor dat de lol er vanaf gaat of zelfs dat het lopen niet meer lukt.

Wij willen je technisch goed leren lopen en blijven je erop wijzen dat je naar je lichaam luistert. Sommige lopers moedigen we bijvoorbeeld aan om rustiger te lopen. Door te zorgen dat jij jezelf uitdaagt, maar wel jouw eigen tempo aanhoudt, hopen wij dat je zonder problemen jouw loopconditie opbouwt en door kan blijven gaan met het uitoefenen van deze prachtige sport!

De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

 

 

Scroll naar boven